Tryckoriginal

Tryckoriginal

Vill du ha hjälp med framtagning av tryckoriginal inklusive en korrsväng så kan vi erbjuda
Designpaket av våra proffessionella grafiker. Klicka nedan för att läsa om våra Designpaket.

Anlita Eco Design Studio för små och stora designuppdrag, vi utför allt ifrån snabba skissarbeten, tryckoriginal
och fotoretuscher till större kampanjer. Välj mellan timdebitering, fast pris eller något av våra smarta designpaket.

KORREKT TRYCKORIGINAL

För att vi ska kunna trycka de beställda displayprodukterna behöver vi ett korrekt tryckoriginal i samband med beställningen.

Tryckfilen kan du maila till order@ecodisplay.se eller skicka separat för download här om den är över 10MB. Ange alltid vilken order som originalet ska kopplas till om du skickar den separat, samt dina kontaktuppgifter.

  • All text måste vara vektoriserad
  • Bilder får ej vara länkade till filen utan inbäddade/sparade i tryckfilen
  • Färger ska anges i PMS eller CMYK
  • Bilder måste vara högupplösta, minst 150-300 dpi
  • Spara ditt original som en tryckfärdig PDF

ORIGINALMALLAR & KORREKTUR

Till samtliga produkter finns en originalmall med de riktlinjer som gäller för respektive produkt. Originalmallen hittar du på produktsidan under fliken “Originalmall” samt under kategorin “Download”. Hittar du inte mallen du söker? Kontakta oss! Den enda produkt som inte har någon originalmall är Ballonger – vid order bifoga vektoriserad logotyp/motiv i filformat ai, eps eller pdf samt ange färger i CMYK eller PMS – vi skickar korrektur för godkännande.

Till vissa av våra produkter ingår som standard korrektur för godkännande innan produktionsstart, dock inte för samtliga. Tält med tryck, Easyflips, Cocktailflaggor, Flaggor med screentryck, Cocktailflaggor, Handflaggor, Flaggspel, Vimplar, Ballonger, Vepor & Banderoller samt Beachflagga Basic har korrektur för godkännande som standard.

OBS! Vi kan inte påbörja produktionen förrän vi har ett korrekt tryckoriginal, om tryckfilen inte är korrekt är det viktigt att vi kan kontakta er för att få felet åtgärdat. Kontrollera gärna att tryckfilen är korrekt innan ni skickar den, för att undvika förseningar – ju snabbare vi kan köra igång produktionen desto snabbare har ni leveransen på plats!

Hjälp med tryckoriginal?

Vektoriserat?

För att ditt original ska vara godkänt så måste all text och eventuella loggor vara vektoriserade (sparade som banor).

Är en text inte vektoriserad så följer inte ditt önskade typsnitt med det sparade originalet, när du skickar iväg det. Om möjligt använd en vektoriserad logotyp för bäst resultat.

För att vektorisera din text:

  • Markera texten och tryck på objekt, välj Färdigställ
  • Kontrollera att texten konverterades till banor (text går ej att redigera)

Länkat material?

När du ska lägga in en bild till ditt original är det viktigt att det går rätt till.

Läggs bilden inte till på rätt sätt så uppstår problemet ”Länkad bild”. Länkad bild betyder att den enbart förhandsvisas i originalet och därför inte följer med originalet när den lämnar datorn som bildmaterialet ligger på.
Du kan undvika detta problem genom att lägga till en bild på rätt sätt redan från början. Du kan även ”bädda in” bildmaterialet i efterhand.

  • Tryck på Arkiv längst upp till vänster och välj montera (shift+ctrl+p)
  • Välj bild och dra till önskad storlek. Nu är din bild inte länkad utan ligger i ditt original.
  • En indragen bild blir automatiskt en ”Länkad bild”. För att fixa detta markerar du bilden och väljer bädda in. Nu är din bild inte länkad utan ligger i ditt original.

Upplösning/Bildkvalitet?

Ibland kan du tråkigt nog få höra att dina bilder i originalet har för dålig upplösning.

Allt bildmaterial måste vara i minst 150dpi, för att vårat tryckeri ska godkänna ditt tryckoriginal. DPI är inte samma sak som ”bildupplösning”. Du kan kontrollera utseendet på din bild genom att zooma in 100% i skala 1:1.
Är du osäker på ditt material så kan du alltid fråga oss.